NOS VoetbalAangepast

De Haan wil wel weer wat doen

Foppe de Haan is jarenlang actief geweest bij sc Heerenveen, onder meer als succesvol trainer. Onlangs nam hij afstand van de club uit onvrede met de leiding, aangevoerd door de inmiddels vertrokken voorzitter Robert Veenstra.

Nu Gaston Sporre is aangesteld als (tijdelijk) algemeen directeur kan De Haan wellicht weer een rol gaan spelen bij Heerenveen. "Nou, ik heb al genoeg gedaan in mijn leven. Maar ik wil best wel helpen om het weer goed voor elkaar te krijgen", vertrouwde hij Langs de Lijn-presentator Robbert Meeder desgevraagd toe.

Voordat de De Haan stopte was hij actief bij de jeugdopleiding. "En dat vond ik mooi werk. Als ze het zinvol vinden, wil ik dat wel weer doen."

Juiste mensen op juiste plaats

Het is nu een kwestie van de juiste mensen op de juiste plaats krijgen, meent De Haan. Hij denkt daarbij ook aan oud-voetballers die wat voor Heerenveen kunnen betekenen. Namen wenst hij echter niet te noemen. "Ik ga niet op Sporre z'n stoel zitten." Die heeft evenwel al laten weten zeker contact op te nemen met de club-icoon.

De Haan is in ieder geval optimistisch over de toekomst van zijn cluppie. "Ja, Sporre weet wel van wanten. Ik denk dat het redelijk snel weer op z'n plek valt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl