NOS NieuwsAangepast

Verdacht pakketje: 11 uur wachten

Een Transavia-vlucht van Amsterdam naar Al Hoceima in Marokko heeft afgelopen maandag, vanwege de vondst van een verdacht voorwerp, een tussenlanding gemaakt in Barcelona. De 165 passagiers hebben daar in een afgesloten ruimte 11 uur moeten wachten voordat de vlucht kon worden voortgezet.

Het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij ontdekte tijdens de vlucht naar Marokko een verdacht voorwerp en vond het verstandig om een tussenlanding te maken. Om half twaalf maandagavond landde het toestel in Barcelona en werd er door de lokale luchthavenautoriteit een onderzoek gestart.

Alle inzittenden werden naar een ruimte gebracht waar zij niet uit mochten. Zij zijn daar gehoord over het voorwerp. Ook is het vliegtuig doorzocht en is het voorwerp van boord gehaald. Het bleek niet gevaarlijk te zijn.

Ramadan

In de ruimte waar de 165 inzittenden moesten wachten werd alleen water verstrekt. Transavia heeft na verloop van tijd de catering van boord gehaald en verdeeld onder de wachtenden.

Een betrokkene beklaagt zich er bij de NOS over dat geen rekening werd gehouden met de ramadan. De meeste passagiers waren het vasten: "Zij rekenden er niet op dat ze na zonsopkomst in Marokko waren. Zij moesten voor zonsopkomst eten en drinken, maar het enige wat zij kregen was water en daarmee moesten zij een hele dag vasten".

Nadat het toestel werd vrijgegeven kon de vlucht de volgende ochtend, 11 uur na de tussenlanding, verder vliegen naar de eindbestemming in Marokko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl