NOS SportAangepast

Twee keer zwemgoud Zuid-Afrika

Chad Le Clos heeft na de olympische titel ook de wereldtitel op de 200 meter vlinderslag in de wacht gesleept.

De 21-jarige Zuid-Afrikaanse zwemmer was in de finale in Barcelona net te snel voor De Pool Pawel Korzeniowski en Wu Peng uit China.

Le Clos zette in de series en de halve finales al de snelste tijd neer en dook dan ook als grote favoriet in het Spaanse water. Na 50 meter moest hij Korzeniowski nog voor zich dulden, maar halverwege de race leek er al niets aan de hand voor de Zuid-Afrikaan.

De Pool kwam echter nog sterk opzetten, leidde na 150 meter, maar het slotwoord was aan Le Clos, die met een verwoestend eindschot de concurrenten achter zich liet. Le Clos won in 1.54,32.

Ook op schoolslag Zuid-Afrikaans goud

Ook op de 50 meter schoolslag ging het goud naar Zuid-Afrika. Cameron van der Burgh was in de enerverende finale net iets sneller dan de Australiër Christian Sprenger en zijn landgenoot Giulio Zorzi.

Van der Burgh won vorig jaar in Londen olympisch goud op de 100 meter schoolslag. Op de niet-olympische 50 meter werd hij in 2009 al eens wereldkampioen. In 2011 moest hij genoegen nemen met het brons.

Van der Burgh had het in de eindstrijd knap lastig. Sprenger leek met het goud aan de haal te gaan, maar Van der Burgh plaatste vlak voor de finish een kleine tussenslag en kwam daarna perfect uit voor het goud. Met 26,77 bleef hij de Australier slechts 0,01 voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl