NOS SportAangepast

Agnel en Grevers snellen naar goud

Yannick Agnel heeft op de WK zwemmen in Barcelona de wereldtitel op de 200 meter vrije slag veroverd. De Fransman was met een tijd van 1.44.20 meer dan een seconde sneller dan de Amerikaan Conor Dwyer.

Olympisch kampioen Agnel beleefde een bliksemstart, sloeg snel een gaatje en bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Na 150 meter was de spanning om de gouden medaille al weg.

Die spanning was er wel in de strijd om de zilveren en bronzen medaille. Ryan Lochte, de uittredend wereldkampioen, had lange tijd uitzicht op de tweede plek. In de laatste meters viel de Amerikaan echter, net als op de Spelen, buiten de medailles. Het zilver ging naar Dwyer, het brons was voor de Rus Daniil Izotov.

Grevers weerstaat Franse furie

Ook op de 100 meter rugslag liep de finale uit op een confrontatie tussen Frankrijk en de VS. Dit keer wonnen de Amerikanen.

Olympisch kampioen Matt Grevers stelde vooraf dat de echte vorm er niet is, maar dat wist hij goed te verhullen. De Amerikaan met Haagse wortels pakte op de eerste baan een kleine voorsprong, hield die op de tweede vast en tikte aan in 52,93, goed voor goud.

De Fransen Jeremy Stravius en Camille Lacourt, twee jaar geleden gezamenlijk winnaar van het goud, visten achter het net: derde en vijfde. De zilveren plak ging verrassenderwijs naar Grevers landgenoot David Plummer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl