NOS NieuwsAangepast

Zes jaar cel na wurgen met legging

Een 31-jarige man uit Leusden is veroordeeld tot zes jaar cel en tbs omdat hij zijn vriendin vorig jaar wurgde met een legging.

De rechters achten doodslag bewezen. Ze geloven zijn verklaring niet dat hij door drugs- en drankgebruik niet meer weet wat er is gebeurd.

De man belde de politie 11 juni vorig jaar toen hij naar eigen zeggen wakker was geworden naast zijn dode vriendin. Sectie leerde dat ze ergens in de twee dagen ervoor was overleden. Ze bleek gewurgd te zijn met een legging.

Container

De Leusdenaar verklaarde na zijn arrestatie dat hij tussen 9 en 11 juni zo veel alcohol en cocaïne had gebruikt, dat hij zich niets meer kan herinneren.

De rechtbank wijst er echter op dat hij ondanks zijn beweerde black-out in deze drie dagen twee keer drugs is gaan kopen en meermaals zijn honden uitliet. Ook bracht hij vuilnis weg. In de betreffende container werden later bebloede kleren van zijn vriendin gevonden, inclusief de legging waarmee ze was omgebracht.

Tbs-verpleging

De man heeft niet willen meewerken aan psychiatrisch onderzoek. Wel is volgens de rechtbank duidelijk geworden dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft en verminderd toerekeningsvatbaar was.

Het Openbaar Ministerie had negen jaar celstraf geëist. De rechtbank legde een lagere straf op omdat verwacht wordt dat de man nog lang tbs-verpleging nodig zal hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl