NOS NieuwsAangepast

Storing bij UWV-site Werk.nl

De UWV-website Werk.nl is al bijna vier dagen onbereikbaar. Afgelopen weekend lag de site plat vanwege technisch onderhoud en sindsdien is er een storing. Daardoor kunnen werkzoekenden onder meer geen sollicitaties doorgeven of een uitkering aanvragen.

Tussen vrijdagnacht en zondagavond werd de site van de uitkeringsinstantie aangepast om de navigatie te verbeteren. Maar al vrij snel nadat de site weer online was gezet, viel hij uit. Waarschijnlijk lag dat aan het grote aantal bezoekers, zegt een woordvoerder van het UWV.

Hoelang?

Nog onduidelijk is hoelang de storing gaat duren. Mensen die vanwege de storing wijzigingen niet op tijd kunnen doorgeven, krijgen van het UWV respijt.

Het is niet voor het eerst dat er problemen zijn met Werk.nl, het digitale loket dat de persoonlijke dienstverlening bij de uitkeringsinstantie op termijn moet vervangen. De bereikbaarheid laat geregeld te wensen over, en veel werkzoekenden klagen over de dienstverlening.

FNV-enquête

Eerder deze maand kwam de vakcentrale FNV met een enquête waarin veel mensen hun grieven uitten over Werk.nl. UWV-voorzitter Bruins zei toen dat er nog deze zomer verbeteringen worden doorgevoerd.

Het UWV digitaliseert de hulpverlening vanwege de bezuinigingen die het kabinet heeft opgelegd. Tot 2018 moet de uitkeringsinstantie 489 miljoen euro bezuinigen. Er verdwijnen 4000 banen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl