NOS SportAangepast

WK waterpolo: Oranje uitgeschakeld

De Nederlandse waterpolosters zijn op de WK in Barcelona uitgeschakeld in de kwartfinales. Hongarije schoof Nederland met 11-7 (5-1, 2-0, 2-3, 2-3) aan de kant.

Oranje kwam via Biurakn Hakhverdian nog wel op voorsprong, maar verloor daarna de grip op de wedstrijd. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri verzuimde de man-meer-situaties in de beginfase uit te buiten en moest bovendien het antwoord schuldig blijven op de snelle uitvallen van Hongarije. Vooral Rita Keszthely onderscheidde zich aan Hongaarse zijde met twee fraaie lobjes.

Oranje moest snel scoren om terug in de wedstrijd te komen, maar de olympisch kampioen van 2008 kon het net ruim een kwartier lang niet meer vinden.

Herstel Oranje komt iets te laat

Pas in de derde periode, bij een 7-1 voorsprong voor Hongarije, kon Oranje weer iets terug doen, eerst via Lieke Klaassen, daarna via Nomi Stomphorst en Iefke van Belkum.

Alleen een fel slotoffensief kon Oranje nog redden en het doelpunt van Yasemin Smit, de eerste uit een man-meer-situatie, deed de hoop opflakkeren, maar de inhaalrace stokte bij 9-7. De Hongaarsen scoorden en de marge was, met nog twee minuten op de klok, niet meer te overbruggen.

De nederlaag kwam hard aan, getuige de tranen bij Iefke van Belkum: "Dit is erg teleurstellend. We hadden het gevoel dat we voor een medaille konden gaan. Hier kwamen we niet voor. Maar we hebben ons doel niet gehaald, zo simpel is het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl