NOS NieuwsAangepast

Protest Moslimbroeders houdt aan

In Egypte weten de aanhangers van de afgezette president Morsi niet van wijken. Leiders van zijn Moslimbroederschap hebben opgeroepen tot grote demonstraties vanavond bij een gebouw van de veiligheidsdienst en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, ondanks de waarschuwing van het leger dat niet te doen. Ook voor morgen staan er manifestaties op het programma.

Vandaag zijn opnieuw twee leden van de oppositie opgepakt. De arrestanten zijn lid van een partij die dicht bij de Moslimbroederschap staat. De aanklacht tegen de twee was ophitsing.

Catherine Ashton

Catherine Ashton, de buitenlandchef van de EU, is vandaag voor de tweede keer deze maand in Caïro. Haar bezoek toont de bezorgdheid aan van de EU over de ontwikkelingen in Egypte. Sinds de val van Morsi zijn bij onlusten zeker 260 mensen omgekomen.

Ashton zal in gesprekken met alle belangrijke partijen, inclusief de Moslimbroederschap, aandringen op verzoening in Egypte. Ze wil dat de Moslimbroederschap ook betrokken wordt bij het overleg over een oplossing.

De Moslimbroederschap heeft uitnodigingen voor overleg met de overgangsregering afgewezen. De partij blijft bij de eis dat Morsi terugkeert als president.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl