NOS NieuwsAangepast

Grote juwelenroof in Cannes

In Cannes heeft een gewapende dief voor 40 miljoen euro aan juwelen buitgemaakt. Hij drong gisteren rond het middaguur het Carlton Hotel binnen, waar de juwelen werden tentoongesteld. Volgens Franse media had de gemaskerde man een koffertje bij zich waarin hij de juwelen stopte; daarna ging hij ervandoor.

Wie de eigenaar is van de juwelen, is niet bekend. Tijdens de expositie werden sieraden tentoongesteld van de Israëlische juwelier en zakenman Lev Leviev. Het Carlton Hotel in Cannes was het decor van de Hitchcock-film 'To catch a thief' uit 1955. Die film gaat over een juwelendief.

Filmsterren

Tijdens het filmfestival van Cannes in mei waren ook juwelendieven actief. Toen werd uit een hotelkamer voor 775.000 euro aan juwelen gestolen. Ze werden meegenomen uit een kluis in de kamer van een medewerker van het Zwitserse horloge- en sieradenhuis Chopard. De sieraden waren uitgeleend aan filmsterren op het filmfestival. Vlakbij Cannes in Cap d'Antibes werd in dezelfde maand een halsketting van de juwelier De Grisogono gestolen. Het sieraad had een waarde van bijna twee miljoen euro. De daders zijn nooit gepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl