NOS NieuwsAangepast

Paus roept jongeren op tot 'strijd'

Paus Franciscus heeft Braziliaanse jongeren opgeroepen om te strijden tegen apathie en voor een betere samenleving. "Jullie zijn de bouwers van een betere wereld", zei Franciscus tijdens een wake op de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro.

Hij verwees daarmee naar de recente demonstraties in Brazilië. "De protesten moeten wel ordelijk, vreedzaam en verantwoord verlopen", aldus de paus. Hij riep de jongeren op voorop te lopen in de samenleving en bij de wederopbouw van de Rooms-Katholieke Kerk.

Bidden

De wake ging vooraf aan een eucharistieviering, waarmee de Wereldjongerendagen vandaag worden afgesloten. Beide evenementen zouden in een buitenwijk van Rio worden gehouden, maar zijn verplaatst naar het strand van Copacabana, omdat het manifestatieterrein door de vele regen in een modderpoel is veranderd.

Op hetzelfde strand werd dinsdag ook de openingsviering gehouden. De afgelopen dagen waren honderdduizenden jongeren in Rio om te bidden en zich op hun geloof te bezinnen.

Krakau

Tijdens de afsluitende mis zal bekend worden gemaakt waar de Wereldjongerendagen de volgende keer worden gehouden. Volgens omroep RKK wijst alles erop dat het de Poolse stad Krakau wordt.

Burgemeester Eduardo Paes van Rio verwacht dat 2,5 tot 3 miljoen jongeren op de afsluitende mis zullen afkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl