NOS SportAangepast

Waterpolosters schakelen China uit

De Nederlandse waterpolosters hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de WK in Barcelona. De ploeg van coach Mauro Maugeri won in de achtste finales met 11-10 (2-2, 4-2, 2-3, 3-3) van China.

De nummer twee van de afgelopen WK en winnaar van de World League kwam in de openingsfase nog op 2-1 door benutte strafworpen van Ma Huanhuan, maar in het vervolg kwam Oranje niet meer op achterstand.

Lieke Klaassen eiste de hoofdrol voor zich op door in de vierde periode de stand van 8-8 naar 11-8 te tillen. Het werd door twee treffers van China nog wel spannend, maar Oranje hield keurig stand. Nederland stuit in de volgende ronde op Hongarije.

Klaassen: gewoon lomp schieten

Klaassen bleef na afloop bescheiden over haar rol. "Het is mooi dat ik drie keer scoor, maar het maakt mij niet uit wie ze erin gooit. Het gaat om het team en het gaat erom dat we winnen. Nu we in de kwartfinales staan, kunnen we echt voor de medailles gaan. Dat is ons grote doel", verklaarde de Twentse.

Klaassen maakte dit toernooi al zestien treffers. Ze heeft echter geen geheim voor haar succes. "Ik richt niet echt ergens op. Het is gewoon lomp schieten en dan maar hopen dat ie erin gaat", sprak het 'geweer uit Goor'.

Met een plaats bij de eerste acht op de WK behield Nederland ook nog eens de A-status van NOC*NSF.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl