NOS NieuwsAangepast

Hacker 'Jackpotting' overleden

Een van 's werelds bekendste hackers, Barnaby Jack, is op 36-jarige leeftijd overleden. Hij bereikte in 2010 een cultstatus toen hij op een grote hackersconferentie via internet geldautomaten kraakte en ze geld liet uitspugen. Het kwam bekend te staan als 'Jackpotting'.

Jack stierf in zijn woonplaats San Francisco. Het is niet bekend waardoor hij is overleden. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Medische apparatuur

Na de demonstratie met de geldautomaten verlegde Jack zijn aandacht naar de zwakheden van medische apparatuur. Hij wilde de fabrikanten dwingen om meer aandacht te besteden aan de veiligheidsproblemen van hun producten.

Jack zou volgende week een presentatie geven op een medisch congres in Las Vegas. Hij zei eerder in een interview dat hij iemand met een geïmplanteerde defibrillator vanaf negen meter kan doden door middel van een elektrische shock.

De apparaten maken gebruik van draadloos internet. Jack had een manier gevonden om ze te hacken en de werking van de defibrillatoren te veranderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl