NOS NieuwsAangepast

Communicatie politie N-B hersteld

De communicatieproblemen bij de hulpdiensten in Noord-Brabant zijn verholpen. Aan het eind van de avond werkten de verbindingen weer.

Door een storing in een zendmast werkten de communicatiesystemen C2000 (voor alarmeringen) en P2000 (voor communicatie) het grootste deel van de avond niet naar behoren. Portofoons en mobilofoons waren niet of moeilijk bereikbaar. Communicatie met politieauto's, ambulances en brandweerwagens verliep grotendeels via mobiele telefoons.

Daarnaast was in het noorden van Noord-Brabant alarmnummer 112 soms moeilijk bereikbaar. "Vaste telefonie is minder betrouwbaar", meldde de politie via Twitter. "Bel, waar mogelijk, met mobiel."

'Geen moment in gevaar'

Volgens een woordvoerder van de politie in West-Brabant is de bereikbaarheid van agenten in zijn regio geen moment in gevaar geweest. Het netwerk lag ook niet overal plat.

Om te zorgen dat de hulpdiensten met elkaar in contact bleven, kwam het regionaal operationeel team bijeen in Tilburg. Dat team bestaat uit politie, brandweer en de geneeskundige dienst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl