NOS NieuwsAangepast

Ultimatum aan Moslimbroeders

De Egyptische legertop heeft de Moslimbroederschap tot zaterdag de tijd gegeven om zich neer te leggen bij de huidige politieke situatie in het land.

Volgens het ultimatum moet de islamitische partij zich aansluiten "bij het politieke proces, dat door het leger wordt gesteund''. Wat de militairen betreft, moet er uiterlijk zaterdag een eind zijn gekomen aan het verzet tegen de interim-regering. Het leger wil dat de rust in het land terugkeert.

Het is de bedoeling dat de tijdelijke regering verkiezingen voorbereidt die binnen een half jaar gehouden moeten worden.

Confrontaties

De Moslimbroederschap eist dat de begin deze maand afgezette president Mohammed Morsi door het leger wordt vrijgelaten en zijn werk kan voortzetten. Morsi is leider van de islamitische partij. Aanhangers en tegenstanders voeren al weken strijd met elkaar. De kans op confrontaties is ook morgen groot, omdat beide partijen demonstraties hebben aangekondigd.

"We zullen hard optreden tegen Moslimbroeders die geweld gebruiken tegen mensen die vreedzaam demonstreren", luidt de waarschuwing van de legertop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl