NOS NieuwsAangepast

Levenslang voor moordenaar Farida

Patrick S. moet levenslang de gevangenis in voor onder meer doodslag op Farida Zargar. Volgens de rechter is de kans op recidive te groot. De rechtbank rekent hem aan dat hij geen enkel berouw heeft getoond voor zijn daden.

De 21-jarige Zargar verdween in 2010. Haar lichaam werd een jaar later verminkt teruggevonden in het Mallebos bij Spijkenisse. Patrick S. wilde haar beroven, maar toen ze begon te gillen heeft hij haar met messteken om het leven gebracht. Omdat er geen sprake was van voorbedachten rade, veroordeelt de rechter hem voor doodslag en dus niet voor moord.

De voet van Zargar werd later teruggevonden in de schuur van de 34-jarige Patrick S. Een motief voor het afzagen van haar voet heeft S. nooit gegeven.

"Way of life"

S. wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de dood van een andere vrouw. Het andere slachtoffer, Nanda Kerklaan, werd in 2010 zwaargewond gevonden in een sloot. De verstandelijk beperkte vrouw overleed later in het ziekenhuis. Lang was onduidelijk wat er met haar was gebeurd, pas later werd haar dood in verband gebracht met Patrick S.

Verder is S. ook veroordeeld voor poging tot moord op een Poolse man. Hij sloeg de man terwijl hij hem beroofde met een zelfgemaakt wapen, een metalen buis met schroeven, op zijn hoofd. In de veronderstelling dat hij hem doodgeslagen had, liep hij vervolgens weg. Later bleek dat de man het incident overleefd had, wel is hij zwaargewond geraakt.

Volgens justitie moet S. nooit meer terugkeren in de maatschappij. Voor hem is het ombrengen van mensen een "way of life", zei de officier van justitie twee weken geleden. Justitie had ook levenslang cel tegen de 35-jarige man geëist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl