NOS NieuwsAangepast

Dode bij explosie vuurwerkfabriek

Bij explosies in een vuurwerkfabriek in de Italiaanse regio Abruzzo is vanmorgen een dode gevallen. Drie werknemers van de fabriek raakten zwaargewond. Nog zeker drie anderen worden vermist.

De enorme ontploffing werd tot op twintig kilometer afstand van de fabriek gevoeld. Op internet zijn foto's te zien van een grote paddestoelvormige rookwolk die boven het fabrieksterrein omhoog kwam.

Het is onduidelijk hoe groot de ravage is op het fabrieksterrein in Città Sant'Angelo, bij de provinciehoofdstad Pescara. Volgens getuigen was er een eerste explosie rond 10.30 uur, gevolgd door een tweede klap. Gevreesd wordt dat nog meer ontploffingen volgen.

Aardbeving

"We moeten extreem voorzichtig zijn bij het benaderen van het terrein, omdat daar nog vuurwerk ligt opgeslagen", aldus een woordvoerder van het provinciale bestuur.

Bij het vervoer van de gewonden wordt een helikopter ingezet en op grote afstand van de fabriek is een veldhospitaal ingericht. In de regio brak vanmorgen paniek uit na de eerste ontploffing, omdat veel omwonenden dachten aan een aardbeving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl