NOS NieuwsAangepast

Winst Apple daalt verder

De winst van Apple is voor het tweede opeenvolgende kwartaal gedaald. De nettowinst kwam de afgelopen drie maanden uit op 6,9 miljard dollar (ruim 5,2 miljard euro). In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat nog 8,8 miljard dollar.

Het bedrijf verkocht wereldwijd meer iPhones: 31,2 miljoen, tegen 26 miljoen stuks vorig jaar. Maar de verkoop van de iPads daalde van 17 miljoen naar 14,6 miljoen. Dat is opvallend, omdat het aanbod van iPads sindsdien juist is verruimd met de introductie van de iPad Mini.

Nabeurs

Toch waren de cijfers iets beter dan analisten hadden verwacht. Nabeurs steeg de koers van het aandeel Apple meer dan 5 procent naar 441 dollar. Sinds tien maanden geleden, toen de iPhone 5 op de markt kwam, is het aandeel 35 procent gedaald.

Beleggers denken dat de ontwikkeling van Apple stokt door een gebrek aan innovatie. Sinds de komst van de iPad drie jaar geleden heeft het bedrijf geen wezenlijk nieuw product meer gelanceerd. De iPhones blijven een groot succes, maar de consument koopt eerder de oudere, iets goedkopere toestellen dan de iPhone 5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl