NOS NieuwsAangepast

Rijdend zwembad van weg gehaald

De Duitse politie heeft een auto gestopt die was omgebouwd tot zwembad. Het interieur van de auto was lichtblauw geschilderd en gevuld met water.

Een agent kwam de BMW zondagmiddag tegen in het dorpje Blauenthal, niet ver van de grens met Tsjechië. Hij volgde de auto omdat die geen kentekens had. Toen de cabrio door een bocht reed, klotsten er liters water uit. Daarop besloot hij het rijdende zwembad aan de kant te zetten.

De eigenaar van de auto had alle naden en openingen dichtgekit. Ook de portieren konden niet open, zodat er geen water kon lekken.

De vier inzittenden droegen alleen een zwembroek. Drie van hen vluchtten na het stopteken de bossen in. Ook de dronken bestuurder koos het hazenpad, maar meldde zich na verloop van tijd toch bij de agent.

Strafbaar

De politie heeft geen idee of de zwembadbestuurder kan worden vervolgd. Deskundigen zijn het niet eens over de vraag of hij iets strafbaars heeft gedaan. Wel wordt de man vervolgd voor rijden onder invloed. Ook krijgt hij een proces-verbaal omdat de auto niet was APK-gekeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl