NOS NieuwsAangepast

Tankwagens drinkwater naar Texel

Waterleverancier PWN gaat tankwagens met drinkwater naar Texel sturen. Vanaf vandaag rijden iedere dag twintig tankwagens naar het eiland. Op die manier komt dagelijks 600.000 liter extra drinkwater beschikbaar voor de Texelaars. De tankwagens rijden tot het weer koeler wordt.

De drinkwatervoorraad op Texel nam de afgelopen weken af, doordat een van de onderzeese waterleidingen kapot is. Normaal wordt via die leiding drinkwater van het vasteland naar een voorraadkelder in Den Burg gepompt.

Vanwege het warme weer en het grote aantal toeristen die op Texel verblijven, heeft PWN besloten om tankwagens te sturen. Op die manier moet een drinkwatertekort worden voorkomen. Op het eiland wonen nu vier keer zoveel mensen als buiten het vakantieseizoen.

Het waterbedrijf zegt dat de maatregel geldt tot het minder warm wordt. Onder normale weersomstandigheden is de extra watertoevoer niet nodig. De kapotte waterleiding naar Texel wordt waarschijnlijk over twee à drie maanden gerepareerd. PWN zegt dat de tweede buis gewoon in orde is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl