NOS NieuwsAangepast

3 jaar cel voor moeder IJsselstein

De moeder die begin januari in IJsselstein haar dochter van 16 doodstak, is veroordeeld tot 3 jaar cel. Tegen de vrouw was een celstraf van 7 jaar geëist.

De rechtbank komt tot een lagere straf omdat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook heeft een rol gespeeld dat de vrouw spijt heeft betuigd. Tijdens de behandeling van de zaak vroeg één van de dochters de rechter om de moeder een zo'n laag mogelijke straf op te leggen.

De verdachte bracht haar dochter met twee messteken om het leven; één in de buik en één in de hartstreek. Er zou sprake zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie.

Westerse levensstijl

De moeder heeft verklaard dat ze de telefoon van haar dochter had afgepakt. Daarna kregen ze ruzie over de inhoud van de berichten die in de telefoon stonden. De vrouw pakte in de badkamer een mes. In de worsteling die ontstond raakte ze haar dochter met het mes in de buik. Voor de steek in de hartstreek heeft ze nooit een verklaring kunnen geven.

In het gezin waren al langer problemen. De Marokkaanse moeder zou moeite hebben gehad met de westerse levensstijl van haar dochter. Ook zou ze zich zorgen maken over de schoolprestaties van het meisje.

Voorbedachten rade

Tijdens de behandeling van de zaak vroeg het OM al om vrijspraak voor moord. Het staat volgens justitie niet vast dat de moeder haar dochter met voorbedachten rade heeft omgebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl