NOS NieuwsAangepast

NS: inslaan ramen is onveilig

De NS vindt het geen goed idee om tijdens extreme situaties de ramen van een trein in te slaan. De belangenvereniging Maatschappij Voor Beter OV deed deze oproep naar aanleiding van de gestrande trein gisteren bij Schiedam. Acht mensen werden toen onwel door de hitte.

Beter OV vindt het onaanvaardbaar dat de passagiers onvoldoende frisse lucht kregen. Ook vindt de belangenclub het een probleem dat in treinen de ramen niet open kunnen.

Onveilig

Volgens de NS is er al een protocol voor noodsituaties. Conducteurs kunnen de deuren aan de veilige kant van de trein openen voor frisse lucht. Dat is bij de trein van gisteren ook gebeurd, zegt de NS. Het protocol zal nogmaals onder de aandacht van het personeel worden gebracht.

Het inslaan van ramen, noemt de NS onveilig. Mensen kunnen zich dan verwonden en er bestaat een kans dat mensen uit de trein klimmen en over het spoor gaan lopen, aldus de NS.

Ramen die open kunnen

Ook aan de oproep van Beter OV om in de treinen ramen te zetten die open kunnen, wordt geen gehoor gegeven. Als in geval van nood de deuren opengaan voor frisse lucht, is het niet nodig om ramen te openen, zegt de NS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl