NOS NieuwsAangepast

Roze Maandag van start in Tilburg

In Tilburg is Roze Maandag van start gegaan. De gemeente verwacht op de Tilburgse Kermis duizenden bezoekers.

De temperatuur zal naar verwachting oplopen tot boven de dertig graden. Om te voorkomen dat bezoekers oververhit raken heeft de gemeente maatregelen gekomen om verkoeling te brengen.

Vernevelaars

Zo spuiten vernevelaars op het Pieter Vreedeplein en in de Stadhuisstraat ieder half uur een verkoelende nevel over de bezoekers op de terrassen. Op het Piusplein staat een sproei-installatie. Op de kermis zijn extra waterpunten gemaakt.

Zelf kunnen de bezoekers ook maatregelen nemen door een hoofddeksel te dragen en beschermende, lichte kleding. Verder krijgen ze van de organisatie als tip mee om een plastic flesje met water mee te nemen. Flesjes kunnen gratis worden bijgevuld bij een aantal tappunten op de kermis en in de stad. Ook worden de EHBO-posten voorzien van extra water.

Verder wordt aangeraden zonnebrandcrème te gebruiken en mee te nemen en niet te lang in de volle zon te lopen.

Patty Brard en Mai Tai

De Roze Maandag is één van de grootste homo-integratiefeesten van het land. Er worden volgens de organisatie 300.000 bezoekers verwacht.

Een deel van de bezoekers komt met de RozeMaandagExpress naar Tilburg. Voor de vierde keer rijdt er een speciale feestelijke trein vanuit Amsterdam - via Utrecht en Den Bosch naar Tilburg. In de trein zijn optredens van onder andere Patty Brard en Mai Tai.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl