NOS WielrennenAangepast

Kittel wint ook in Parijs

Marcel Kittel heeft de slotetappe in de Tour de France gewonnen. Hij won de sprint in Parijs voor André Greipel en Mark Cavendish.

Chris Froome bereikte zonder kleerscheuren de Franse hoofdstad en hij schrijft de honderdste Tour op zijn naam.De strijd om de truien (Froome het geel, Peter Sagan het groen en Nairo Quintana het wit en de bolletjes) was al beslist en alleen de laatste dagzege stond nog op het spel in de 21ste rit.

Tempo

Tot aan de Champs-Elysées gebeurde er weinig, maar in de straten van Parijs vloog het tempo omhoog. Bram Tankink zat in de slotfase nog even voorop, samen met Alejandro Valverde en Manuel Quinziato, maar net voor de slotronde werden ze weer ingelopen.

"Trapte een miljoen watt"

Kittel spurtte in een schemerig Parijs, waar vuurwerk werd afgestoken, naar zijn vierde ritzege in de honderdste editie. "Ik zat op 250 meter in een geweldige positie en toen dacht ik:nu is alles mogelijk. Toen ging ik vol aan, van kop af, en ik trapte geloof ik een miljoen watt", grapte Kittel.

Kittel onttroonde met de zege de Brit Mark Cavendish, die al vier jaar op rij de slotrit op de Champs-Elysées won. De Omega Pharma-Quick Steprenner won twee etappes en moest ook daarin in Kittel (vier zeges) zijn meerdere erkennen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl