NOS NieuwsAangepast

Laatste twijfel over wolf weg

Uit DNA-onderzoek is met zekerheid gebleken dat het dode dier dat twee weken geleden werd gevonden bij Luttelgeest een wolf is. Eerder had natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden op basis van lichaamskenmerken al gezegd dat dit voor 98 procent zeker was.

Het DNA-onderzoek is uitgevoerd door het laboratorium van Naturalis. Het is nu zeker dat het niet om een wolfshond gaat, die geboren is uit een hond en een wolf en daardoor ook hondengenen heeft.

Bij wijze van grap

Het wachten is nu nog op de uitkomst van onderzoek naar de herkomst van de doodgereden wolf. Materiaal van het dier is naar het Schenckenberg Instituut in Duitsland gestuurd voor vergelijking met Duits genetisch materiaal van daar levende wolven.

Daaruit moet blijken of Faunabeheer Flevoland gelijk heeft. Die organisatie zei eerder dat het dier bij Luttelgeest waarschijnlijk uit Duitsland afkomstig was en hier was neergelegd, bij wijze van grap.

Persconferentie

Het DNA wordt ook vergeleken met Midden- en Oost-Europese wolven. Daarvoor werkt Naturalis samen met een Italiaans instituut, dat DNA beheert van wolvenpopulaties.

Het Schenckenberg Instituut verwacht in de loop van komende week klaar te zijn met de analyses. De resultaten worden bekendgemaakt op een persconferentie van alle betrokken instanties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl