NOS NieuwsAangepast

Recreatieplassen Utrecht "propvol"

De Utrechtse politie roept mensen op niet meer naar de recreatieplassen in de provincie te gaan. "Het is propvol", is de melding op Twitter. De politie wil voorkomen dat mensen onnodig lang met de auto in de zon gaan staan.

Ook op het strand is het druk. Vanaf 10.00 uur liepen de wegen naar de kust behoorlijk vol. De langste files stonden in Zeeland richting Vlissingen en in Noord-Holland richting Zandvoort. Rond 14.00 uur waren de meeste strandfiles opgelost.

Parkeren blijft wel lastig. Rond 10.30 uur was bij Hoek van Holland al geen parkeerplaats meer te vinden. Ook de parkeerplekken bij Zandvoort en Bloemendaal zijn helemaal vol.

Code geel

Op sommige plaatsen in Nederland wordt het vandaag tropisch warm: zo'n 30 graden. Aan de kust is het 23 tot 28 graden. Ook de komende dagen blijven de temperaturen hoog. Vanaf woensdag wordt het minder warm, maar het is wel benauwd.

Het KNMI heeft officieel code geel afgegeven voor extreme hitte. De waarschuwing geldt voor het hele land.

Nederlanders die vandaag naar het buitenland vertrekken hebben in vergelijking met gisteren minder last van vakantieverkeer. De grootste drukte op de wegen in vakantielanden als Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl