NOS NieuwsAangepast

Vooral in Duitsland vakantiefiles

Op de dag dat de vakanties ook in de laatste Nederlandse regio begonnen, ontstonden vooral op de Duitse snelwegen veel files.

Vanochtend om 8.15 uur stond er al zo'n 15 kilometer file op de A3 van Arnhem naar Oberhausen. Tussen Wesel en Oberhausen was de weg dicht na een reeks ongelukken. Pas rond het middaguur stroomde het verkeer hier weer door.

Later op de dag stond het verkeer opnieuw stil op de A3, maar dan een stuk zuidelijker. Tussen Keulen en Frankfurt stond 25 kilometer file vanwege een ongeluk bij Wiesbaden. Daar was lange tijd een rijstrook dicht. Ook op de A8 richting Oostenrijk was het erg druk.

Frankrijk

Een ander groot knelpunt was bij Antwerpen. Daar waren vandaag diverse ongelukken op de ring die voor veel vertraging zorgden, zowel in de richting van Antwerpen als naar het zuiden. De file op de Antwerpse ring richting het zuiden loste pas tegen 19.00 uur op.

In Frankrijk viel het fileleed wel mee, daar stond in totaal zo'n 200 kilometer over het hele land verspreid. Morgen zal het naar verwachting wel wat drukker zijn op de Franse wegen. Vooral rond de grote steden kan het dan vastlopen. Maar echt grote problemen worden niet verwacht.

In Zwitserland en Duitsland worden morgen wel files verwacht. Vooral in Zuid-Duitsland in de buurt van München en in het noorden rond Hamburg moet rekening worden gehouden met vertraging.

Tilburgse Kermis

Reizigers die door de Gotthardtunnel willen reizen, moeten in beide richtingen zo'n twee uur bij hun reistijd optellen vanwege de grote drukte bij de tunnel.

In Oostenrijk zal het verkeer naar verwachting goed doorstromen. Dat land heeft structurele verbeteringen aangebracht aan het wegennet en die lijken tot nu toe goed te werken, zegt de ANWB.

In eigen land viel het vandaag overigens erg mee met de drukte rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Tilburgse Kermis. De ANWB had veel files verwacht, maar het verkeer stroomde goed door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl