NOS WielrennenAangepast

Verbazing Belkin om Spanjaarden

Belkin-ploegleiders Merijn Zeeman en Nico Verhoeven verbazen zich over de Spaanse wielrenners in de Tour de France. Terwijl de krachten van Bauke Mollema en Laurens ten Dam wegvloeien in de derde week, rukt een aantal Spanjaarden juist op.

"Ik zie een aantal renners op het einde van de Tour beter worden. Fysiologisch kan dat niet. Misschien dat zij sneller herstellen dan anderen", zegt Zeeman in BN De Stem.

In de loodzware achttiende etappe naar Alpe d'Huez eindigden zeven Spanjaarden in de top-25. Joaquim Rodríguez werd vijfde, gevolgd door Alejandro Valverde (8), Mikel Nieve (9), Alberto Contador (11), Igor Antón (17), Daniel Moreno (21) en Daniel Navarro (23).

Vooral vraagtekens bij Rodríguez

Met name de opmars van Katjoesja-renner Rodríguez, die in de Pyreneeën geen rol van betekenis speelde, valt Zeeman en Verhoeven op. Eerst kwam de Spanjaard bovendrijven in de tijdrit van donderdag en ook in de rit naar Alpe d'Huez was hij goed.

"Rodríguez is een Spanjaard. Die hebben een methode om in de derde week van de Tour beter te worden. Het is goed dat Contador er op Alpe d'Huez doorheen zakte, want ook hij was sterk in de tijdrit", aldus Verhoeven.

"Hij begint ineens Froome de loef af te steken, duidelijk de beste renner in de Tour", zegt Zeeman. "Dat is opvallend. Je kunt daar van alles over denken. Hoe hij dat doet, moet Rodriguez maar zelf uitleggen."

Belkin verbaasd over artikel

Vanuit Belkin is verbaasd gereageerd op het artikel. De ploeg stelt dat de quotes die opgevoerd worden niet letterlijk zo gezegd zijn, en dat de journalist er zijn eigen interpretatie aan heeft gegeven. Meer woorden wilde Belkin verder niet aan het artikel vuil maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl