NOS NieuwsAangepast

Nieuwe foto's 'Boston Bomber'

Een politiefotograaf heeft een reeks foto's vrijgegeven van de arrestatie van Dzjochar Tsarnajev, de man die wordt verdacht van het plegen van aanslagen op de marathon van Boston. De foto's zijn beschikbaar gesteld aan het tijdschrift Boston Magazine. De fotograaf, Sean Murphy, heeft dat gedaan uit protest tegen het blad Rolling Stone.

Rolling Stone heeft op de cover van het komende nummer een jeugdfoto van Tsarnajev gezet. Het is een glamourfoto, waarin Tsarnajev staat afgebeeld als popster. Sommigen maken de vergelijking met een foto van Doors-zanger Jim Morrison.

Verheerlijking van terrorisme

Veel mensen vinden dat Rolling Stone terrorisme verheerlijkt. Murphy zegt daarover dat hij bang is dat de foto mensen met problemen ertoe kan aanzetten om iets vergelijkbaars te doen, zodat ze ook op de cover van Rolling Stone komen. Gisteren besloten twee grote drogisterijketens om het omstreden nummer van Rolling Stone niet te verkopen.

De foto's die Murphy heeft vrijgegeven zijn 19 april gemaakt, toen Tsarnajev werd gearresteerd in de achtertuin van een huis, waar hij zich in een boot had verstopt. Boston Magazine publiceert ze onder de kop: "The real face of terror". Op enkele foto's is te zien hoe Tsarnajev uit de boot omhoog komt, met op zijn gezicht en zijn kleren bloedvegen. Op twee van de foto's heeft hij een rode stip op zijn gezicht van het laserlicht van het wapen van een politieman die hem onder schot houdt.

Mededader

Bij de aanslagen op de marathon van Boston kwamen op 15 april drie mensen om het leven. Er raakten 260 mensen gewond. De broer van Dzjochar Tsarnajev, Tamerlan, wordt als mededader beschouwd. Hij kwam bij een poging om hem te arresteren om het leven, net als een politieman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl