NOS NieuwsAangepast

25.000 bezoekers naar Boxmeer

Bij de Ronde van Boxmeer worden maandag tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers verwacht. Vorig jaar kwamen tussen de 5000 en 7000 mensen naar het wielerspektakel, waar Tourrenners een parcours door het dorp afleggen.

Bij het wielerspektakel maken een dag na de finish in Parijs bekende Tour de France-renners als Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Marcel Kittel en Johnny Hoogerland hun opwachting. De toegang is gratis, terwijl vorig jaar de entreeprijs 15 euro was.

Bijltje

Volgens de organisatie van het wielercriterium komt de grote toeloop ondermeer door de goede prestaties van de Nederlanders in de Tour de France en de gratis toegang. "Als je vorig jaar met een gezin van drie kinderen ging, was je al 75 euro kwijt. Dat is veel geld", aldus organisator Hermans.

Het zag er lange tijd naar uit dat een van de bekendste Nederlandse wielercriteria er na 38 jaar mee zou stoppen. De organisatie van de Ronde van Boxmeer had een conflict met de plaatselijke horeca en gooide het bijltje er bij neer.

Vrijwillige bijdrage

Onder leiding van de burgemeester is onder de naam Daags na de Tour een doorstart gemaakt. De organisatie heeft inmiddels voldoende sponsors binnengehaald om een aantal bekende Tourrenners te contracteren en de toegang gratis te maken. Bij de toegangswegen van Boxmeer staan vrijwilligers met emmers, waar de bezoekers een vrijwillige bijdrage in kunnen doen.

De wielrenners rijden in totaal 80 kilometer in rondjes van twee kilometer. De profs beginnen rond acht uur in de avond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl