NOS VoetbalAangepast

Ook Adriaanse kiest voor NOS

Met Co Adriaanse heeft de NOS voor komend seizoen nog een gerenommeerde voetbaldeskundige vastgelegd. In navolging van voormalig bondscoach Bert van Marwijk wordt ook Adriaanse vaste tafelgast van NOS Studio Voetbal.

Adriaanse vertrok begin vorig jaar bij FC Twente en bleef sindsdien bewust buiten de schijnwerpers. Vanaf zondag 28 juli, de eerste editie van Studio Voetbal van het nieuwe seizoen, komt hij letterlijk en figuurlijk weer in beeld.

Co Adriaanse staat bekend om zijn heldere uitleg, scherpe analyses en 'dwarse' meningen. Hij was al eerder als deskundige voor de NOS werkzaam, onder meer tijdens de EK-eindrondes van 2004 en 2008.

Masterclasses op tv

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, over de nieuwste aanwinst: "Er komt weer een boeiend voetbaljaar aan, een jaar waarin helderheid en scherpte geboden zijn. Co is bij uitstek iemand die een duidelijke en scherpe analyse van een situatie of een wedstrijd kan geven. Hij is bovendien in staat om dit uitstekend te verwoorden voor een groot publiek. Hij geeft masterclasses op tv; een verrijking voor ons programma."

Adriaanse begon zijn trainerscarrière in het betaalde voetbal in 1984 bij PEC Zwolle. Daarna was hij hoofdverantwoordelijke bij FC Den Haag, Willem II, Ajax, AZ, FC Porto, Metallurg Donetsk, Al-Sadd, Red Bull Salzburg en FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl