NOS VoetbalAangepast

Voetbalsters: alles stort even in

"Het was dood- en doodstil in de kleedkamer", zei aanvoerster Daphne Koster kort na de uitschakeling op het EK voor vrouwen. Oranje verloor van IJsland en dat betekende het einde van het toernooi.

"Als je hele leven in het teken staat van voetbal en je hebt een droom, dan doet dit pijn", vertelde ze geëmotioneerd. "Dit voelt zo zuur."

Koster baalde vooral van het verloop van het toernooi, dat zo goed begon met een gelijkspel tegen Duitsland. "Tegen Noorwegen speelden we diep onder ons niveau en vandaag wilde de bal er gewoon niet in. Volgens mij heeft die keepster nooit zo goed gekeept."

Teleurstellend

Bondscoach Roger Reijners vond de uitschakeling onnodig. "Ik denk dat we een prima ploeg hebben en dat wilden we dit toernooi ook laten zien. Dat is een wedstrijd gelukt, daarna hebben we dit niveau niet meer kunnen halen."

Voor Anouk Hoogendijk rest er een leeg gevoel. "We hebben hier maandenlang zo hard voor gewerkt. Als het zo teleurstellend eindigt, stort alles even in."

De verdedigster had voor de wedstrijd tegen IJsland nog veel vertrouwen in een goede afloop. "We hadden bijna tachtig procent balbezit, waren veel meer in de aanval en hebben veel meer schoten op doel. Maar hij wilde er gewoon niet in. Heel frustrerend en heel teleurstellend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl