NOS NieuwsAangepast

"VN-aanpak crisis Syrië schande"

De Verenigde Naties falen bij de aanpak van de crisis in Syrië. Dat zegt de kandidaat van president Obama voor de post van Amerikaans ambassadeur bij de VN, Samantha Power. Ze noemde tegenover een Amerikaanse parlementaire commissie de aanpak van de VN "een schande waarover de geschiedenis hard zal oordelen".

Power moet nog benoemd worden door de Senaat, maar algemeen wordt aangenomen dat dat geen problemen zal opleveren. Power is 42 en was eerder veiligheidsadviseur van het Witte Huis. Daarvoor was ze journalist en publiceerde ze onder meer een studie over het onvermogen van de Verenigde Staten om genocide te voorkomen. Voor die studie kreeg ze een Pulitzer Prize.

Power wordt gezien als iemand die voorstander is van een actief buitenlands beleid. Tegenover de commissie van de Senaat benadrukte ze verder dat Israël geen grotere vriend heeft dan de Verenigde Staten. Eerder kreeg Power commentaar omdat ze kritiek had op Israël. Nu zei ze zich als VN-ambassadeur te weer te stellen tegen "onaanvaardbare aanvallen" op Israël.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl