NOS NieuwsAangepast

Stevie Wonder boycot Florida

Stevie Wonder wil niet meer optreden in Florida. Aanleiding is de vrijspraak van burgerwacht George Zimmerman. Hij werd verdacht van het doodschieten van de ongewapende 17-jarige Trayvon Martin, maar werd zaterdag door een jury vrijgesproken.

Wonder zegt niet meer te willen optreden in staten die het zogeheten "stand your ground"-principe in de wet hebben opgenomen. Dat principe bepaalt dat mensen dodelijk geweld mogen gebruiken als hun leven in gevaar is. Florida kent zo'n wet, net als een aantal andere Amerikaanse staten. Stevie Wonder kondigde de boycot aan tijdens een concert in Quebec, in Canada.

Demonstraties

Zwarte leiders hebben voor dit weekend nieuwe demonstraties aangekondigd. Het idee is dat er in 100 steden vreedzame protesten worden gehouden. De organisatoren willen dat er een nieuwe aanklacht wordt ingediend tegen Zimmerman en dat het "stand your ground"-principe uit de wet verdwijnt.

"Mensen in het hele land zullen de straat opgaan om te laten zien dat ze langer dan twee of drie dagen kwaad blijven", zegt de zwarte predikant Al Sharpton. De afgelopen dagen werd er ook al gedemonstreerd tegen het vonnis. Die protesten verliepen zonder veel incidenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl