NOS NieuwsAangepast

Ex-verdachte vuurwerkramp dood

André de Vries, die werd verdacht van het aansteken van de brand bij SE Fireworks in Enschede, is overleden. De Vries was ernstig ziek en is 46 jaar geworden.

De brand bij SE Fireworks leidde op zaterdag 13 mei 2000 tot de vuurwerkramp. Daarbij kwamen 23 mensen om het leven en raakten er 950 gewond.

Na onderzoek kwam André de Vries als verdachte naar voren. In 2002 werd hij door de Almelose rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar, maar het gerechtshof sprak hem een jaar later vrij wegens gebrek aan bewijs.

Diepe wonden

De Vries heeft jarenlang gevochten voor rehabilitatie, samen met zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Die rehabilitatie is er nooit gekomen. Knoops zegt dat De Vries in de steek is gelaten door het Openbaar Ministerie en daardoor verbitterd is geraakt.

André de Vries heeft een afscheidsbrief achtergelaten, waarin hij justitie de schuld geeft van zijn dood: "Dit heeft bij mij diepe wonden geslagen. Ik wijt mijn ongeneeslijke ziekte dan ook grotendeels aan de overheid en justitie".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl