NOS NieuwsAangepast

Britse bankiers best betaald

In Groot-Brittannië zijn meer bankiers die meer dan 1 miljoen euro per jaar verdienen dan in de rest van de Europese Unie samen. De Europese banktoezichthouder EBA heeft de salarisgegevens van de topbankiers over 2011 in kaart gebracht.

In Groot-Brittannië hadden 2436 bankiers een salaris van meer dan 1 miljoen euro. In Duitsland waren dat er maar 170 en in Frankrijk 162. In Nederland waren volgens de EBA 36 bankiers met meer dan 1 miljoen per jaar. Nederland staat daarmee op de zesde plaats. In 2010 verdienden nog 43 Nederlandse bankiers een miljoen of meer.

Nieuwe regels

De EBA heeft het overzicht samengesteld in verband met de voorbereiding van nieuwe regels voor bonussen in de financiële wereld. Binnen de EU wordt ernaar gestreefd om bonussen in de toekomst te beperken tot maximaal de hoogte van een jaarsalaris.

In Nederland bedroeg een bonus gemiddeld 1,3 jaarsalarissen. In Groot-Brittannië waren de bonussen veel hoger, daar bedroegen ze gemiddeld 3,5 jaarsalarissen.

In Bulgarije, Tsjechië, Estland, Letland, Litouwen, Slovenië, Roemenië en Malta verdiende geen enkele bankier meer dan een miljoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl