NOS NieuwsAangepast

Mogelijk stappen om 'Ho Lee Fuk'

Asiana Airlines zegt dat zijn reputatie ernstig is geschaad door het tv-station dat per ongeluk onzinnamen voorlas van de piloten van het toestel dat bij San Francisco is gecrasht. De luchtvaartmaatschappij overweegt juridische stappen, maar zegt niet welke dat kunnen zijn.

Vrijdag meldde het station KTVU-TV dat de namen bekend waren van de vier piloten van het toestel. Het ging volgens het station om Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk en Bang Ding Ow. De presentator had niet door dat dat klonk als Something Wrong, Way Too Low en Holy Fuck.

Na enige tijd werd de fout opgemerkt en volgden er excuses, maar voor Asiana is daarmee de kous niet af. De maatschappij zegt dat de reputatie van het bedrijf en zijn piloten op het spel staat.

Te langzaam

De Boeing 777 van Asiana verongelukte vorige week. Het toestel vloog bij de landing te langzaam en raakte nog voor de landingsbaan de grond. Daarbij brak de staart af. Van de 307 mensen aan boord kwamen er drie om het leven. Het ongeluk gebeurde op klaarlichte dag, onder bijna ideale weersomstandigheden.

Het gebeurt vaker dat er grappen worden gemaakt met namen die er op papier authentiek uitzien, maar uitgesproken een rare betekenis krijgen. Op internet circuleren filmpjes van passagiers die op Heathrow worden omgeroepen. Een oproep voor "Makollig Jezvahted and Levdaroum DeBahzted" klinkt als "My colleague just farted, and left the room, the bastard."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl