NOS NieuwsAangepast

Mede-oprichter Parade overleden

Een van de grondleggers van het theaterfestival De Parade is overleden. Pieter Erkelens (65) was directeur van Mobile Arts, de stichting die het festival organiseert. Hij overleed gisteravond.

Het rondreizend theaterfestival staat elke zomer in verschillende grote steden. Op dit moment staat het festival in Den Haag. Mobile Arts laat weten dat De Parade gewoon doorgaat. Het festival gaat nog naar Utrecht en Amsterdam.

Zakelijk leider

Het festival begon als de Boulevard of Broken Dreams. Nadat dat in 1988 failliet was gegaan, maakte het in 1990 onder Erkelens een doorstart als De Parade. Hij was de zakelijk leider, naast creatief directeur Terts Brinkhoff.

"Dit is een hele grote klap voor ons. We vormden samen het perfecte evenwicht tussen zakelijk inzicht en creativiteit. Hij gaf ons vrijheid op een veilige manier," zegt Brinkhoff.

De medewerkers van Mobile Arts zijn van plan om ook in de toekomst door te gaan met het theaterfestival en hun andere activiteiten, zoals De Winterparade en Het diner der componisten tijdens het Prinsengrachtfestival.

Theaters

Erkelens was van 1994 tot 2002 directeur van het Cultureel Centrum De Meervaart in Amsterdam en van 1999 tot 2010 directeur van het Amersfoortse theater De Flint.

Tijdens zijn afscheid van De Flint in januari 2011 kwam de omstreden hoogbejaarde zanger Johannes Heesters als verrassing voor hem optreden. Dat leidde tot commotie op het feest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl