NOS NieuwsAangepast

Station treinongeluk 3 dagen dicht

Het station van Brétigny-sur-Orge is de komende drie dagen gesloten voor onderzoek naar het treinongeluk waarbij zeker zes mensen om het leven zijn gekomen. Dat heeft president François Hollande gezegd die de plek van het ongeval heeft bezocht.

De trein ontspoorde in volle vaart tijdens de avondspits bij het station in een voorstad van Parijs. Een aantal wagons kantelde en ramde de overkapping. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF waren er 385 passagiers aan boord.

Op het moment van het ongeluk was het druk op de perrons. Het is ook in Frankrijk het begin van de vakantie en zondag is het 'quatorze juillet', de belangrijkste nationale feestdag van Frankrijk.

Volgens Hollande zijn zeker 22 mensen zwaargewond geraakt, van wie enkele in kritieke toestand verkeren. De Franse president sprak over solidariteit met de getroffen families.

Los van de grond

Een getuige zei tegen de BBC dat de wagons na de ontsporing even los van de grond kwamen. Volgens hem konden ambulances vanwege de schade aan de perrons niet bij de plek van het ongeluk komen. Sommige passagiers zouden zijn doodgedrukt of geëlektrocuteerd.

President Pepy van de spoorwegmaatschappij heeft gezegd dat de derde en vierde wagon het eerst ontspoorden en daarna de rest volgde. Hij ging niet in op de oorzaak van het ongeluk. "Ik wil volledig transparant zijn, maar we kunnen nog niets met zekerheid zeggen. Ik zal antwoorden geven, als alles duidelijk is", zei Pepy. Hij benadrukte dat de eerste prioriteit nu het helpen van de slachtoffers is.

Justitie onderzoekt het ongeluk. Ook het ministerie van Transport en de spoorwegmaatschappij hebben een onderzoek ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl