NOS NieuwsAangepast

Doden bij ontsporing voorstad Parijs

In een voorstad van Parijs is een trein tijdens de avondspits ontspoord. Daarbij zijn zes mensen om het leven gekomen. Sommigen zouden zijn doodgedrukt of geëlektrocuteerd. Tientallen reizigers raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde op het station van Brétigny-sur-Orge aan de zuidkant van de Franse hoofdstad. De intercity van Parijs naar Limoges reed in volle vaart voorbij toen de achterste zes wagons door nog onbekende oorzaak ontspoorden. Een aantal kantelde en ramde de overkapping van het station.

Een reiziger die in de voorste wagon zat, zei later dat de trein plotseling hevig begon te trillen en dat er explosies te horen waren. Daarna schoot het achterste deel van de trein uit de rails.

"Oorlogsgebied"

Iemand die op het station stond te wachten zag alles voor zijn ogen gebeuren. "Het leek wel een oorlogsgebied. Ik heb veel gewonden gezien, vrouwen en kinderen die vastgeklemd zaten in de wrakstukken. En ook huilende mannen, een met zijn gezicht helemaal onder het bloed. Ik stond te trillen als een rietje toen ik dat allemaal zag."

De autoriteiten riepen ziekenhuizen in de buurt meteen na het ongeluk op om alle geplande operaties uit te stellen zodat ze voorrang konden geven aan zwaar gewonde slachtoffers. President Hollande is na enkele uren naar Brétigny-sur-Orge gekomen om zijn steun aan de slachtoffers te tonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl