NOS WielrennenAangepast

"Valverde ook onsportief geweest"

Bauke Mollema had na zijn forse tijdwinst op Alejandro Valverde in de dertiende etappe van de Tour geen medelijden met de Spanjaard.

"Super. Echt geweldig", sprak Mollema direct na afloop van de rit. "We hebben echt geweldige zaken gedaan vandaag. De jongens hebben hun werk de hele dag super gedaan. We hebben de hele dag van voren gezeten en op kop gereden. Op het einde betaalt zich dat uit."

Valverde miste de beslissende waaier en kwam op grote achterstand binnen. Een lekke band speelde hem parten. Mollema zag geen reden het tempo te matigen. "We reden daarvoor al vol op kop", aldus de Belkin-kopman.

Mollema pakt Valverde terug

"We wisten dat er een gevaarlijk punt kwam en wilden de boel op de kant trekken. Omega Pharma-Quick-Step deed mee. We hoorden daarna wel dat Valverde op achterstand reed, maar wisten niet of hij gelost was. We reden al volle bak en dan ga je niet meer stoppen. Bovendien is hij de afgelopen jaren ook onsportief geweest."

Mollema ging niet alleen Valverde voorbij, maar pakte ook tijd op Chris Froome. Zijn achterstand op de geletruidrager is nu nog maar 2:28. "Dat is helemaal mooi meegenomen. Misschien wel het beste resultaat van vandaag. Ik ben blij hoe we gereden hebben. Zonder de jongens was het niet gelukt. Het zag er al goed uit en na vandaag ziet het er nog een stuk beter uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl