NOS NieuwsAangepast

Ontslagvergoeding eerder belast

De coalitie wil het fiscaal gunstig wegzetten van ontslagvergoedingen aanpakken. VVD en PvdA willen verbieden dat nieuwe ontslagvergoedingen worden ondergebracht in zogeheten stamrecht-bv's. Bronnen bevestigen berichtgeving hierover in NRC Handelsblad.

Ex-werknemers gebruiken die bv's nu om hun belastingen in gedeeltes te betalen. In het nieuwe systeem worden de vergoedingen direct belast en dat is gunstig voor de schatkist. De maatregel maakt deel uit van het bezuinigingspakket van 6 miljard euro waar VVD en PvdA het gisteren in grote lijnen over eens werden.

Voordelig tarief

Mensen die hun ontslagvergoeding nu al in een stamrecht-bv hebben zitten, krijgen de mogelijkheid die te laten uitbetalen tegen een voordelig tarief. De coalitie hoopt ook dat het de economie een impuls zal geven. Naar schatting zit er nu voor zo'n 10 miljard euro in stamrecht-bv's.

De bezuinigingen staan nog niet vast. Betrokkenen benadrukken dat maatregelen nog moeten worden doorgerekend en dat pas in augustus knopen worden doorgehakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl