NOS NieuwsAangepast

Graantekort dreigt in Egypte

De FAO waarschuwt voor een mogelijk graantekort in Egypte. De voedselorganisatie van de VN reageert op een verklaring van de Egyptische minister van Voedselzaken.

Minister Ouda heeft toegegeven dat er nog maar voor twee maanden graan is om de bevolking van Egypte te voeden. Egypte is het grootste graan-importerende land van de wereld.

Van Egyptisch graan kan geen goed brood worden gemaakt. Het moet gemengd worden met glutenrijker buitenlands graan. Van dat mengsel kan prima brood worden gebakken.

Brodeloos

Egyptenaren eten bij praktisch elke maaltijd brood. De overheid subsidieert het brood, zodat het betaalbaar blijft voor de bevolking. Het is van groot belang dat de graan- en broodvoorziening op peil blijft.

Minister Ouda laat doorschemeren dat er van alles is misgegaan onder de regering van Morsi. De afgelopen vier maanden is er helemaal geen graan ingevoerd, daar zou geen geld meer voor zijn.

Daardoor dreigt er nu een graantekort waardoor de 84 miljoen Egyptenaren over een paar maanden letterlijk 'brodeloos' dreigen te worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl