NOS WielrennenAangepast

Froome deelt tik uit in tijdrit

De dagzege ging naar Tony Martin, maar daarachter heeft geletruidrager Chris Froome uitstekende zaken gedaan in de elfde etappe van de Tour naar Mont-Saint-Michel.

Froome werd tweede op slechts twaalf seconden van de Duitse wereldkampioen en pakte minuten op zijn concurrentie in de strijd om het geel.

Alejandro Valverde gaf 2.00 toe en blijft de eerste achtervolger op 3.25 van Froome.

Mollema geweldig

Bauke Mollema reed een voor zijn doen geweldige tijdrit. De kopman van Belkin klokte de elfde tijd, op 1.53 van Froome, en behield zijn derde plaats in het algemeen klassement.

Laurens ten Dam deed het ook goed. Hij werd 22ste op 2.32 achterstand op Martin. Hij staat na de tijdrit zesde.

Mollema en Ten Dam hielden stand in het klassement, maar de snelste Nederlander was Tom Dumoulin. De renner van Argos-Shimano gaf 1.45 toe op Martin en dat was goed voor de negende plek.

Doorzetten Martin beloond

Froome leek lang op weg naar de dagoverwinning. De kopman van Sky had bij beide tussenpunten, zij het krap, de snelste tijd.

In de laatste kilometers werd echter zelfs Froome een keer moe. De voorsprong van 0.02 veranderde in een achterstand van 0.11 op wereldkampioen Martin.

De Duitser dacht in de eerste week na een zware val nog aan opgeven, maar werd nu beloond voor zijn doorzettingsvermogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl