NOS NieuwsAangepast

Arrestatie na mishandelen agent

In Rotterdam is een man van 25 opgepakt die een agent zwaar heeft mishandeld. De agent kreeg harde klappen op zijn hoofd en raakte gewond in zijn gezicht. De verdachte had voor dit incident ook al ambulancepersoneel lastiggevallen.

De ambulancemedewerkers wilden gisteravond iemand helpen die onwel was geworden aan de Paul Krugerstraat in Rotterdam. Toen ze aankwamen op de plek waar het was gebeurd, stormde een vriend van het slachtoffer op hen af.

De vriend wilde zo snel mogelijk hulp voor het slachtoffer. Daarbij gedroeg hij zich agressief en kregen de hulpverleners een stortvloed aan scheldwoorden over zich heen. Het ambulancepersoneel vond de situatie zo bedreigend dat ze weer instapten en de politie inschakelden.

Vechtpartij

Een van de agenten werd een paar keer hard op zijn hoofd geslagen. Daarna ontstond een vechtpartij waarbij de politie pepperspray inzette, waarna de verdachte afstand hield.

Toen de politie zeker wist dat de man die onwel was geworden veilig in de ambulance lag, wilden ze zijn vriend arresteren. De andere omstanders begonnen zich toen ook te roeren en de politie zette honden in om de groep onder controle te houden. De verdachte van 25 verzette zich hevig bij de arrestatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl