NOS NieuwsAangepast

Illegale hotels Amsterdam gesloten

De gemeente Amsterdam heeft negen illegale hotels gesloten. De eigenaren hebben geen vergunning en de panden voldoen niet aan de eisen voor brandveiligheid.

In totaal zijn het 20 appartementen en 182 bedden op locaties in Amsterdam-Centrum en -West. Volgens een woordvoerder zijn het vooral panden die een particulier gebruikt als hotel. Een aantal daarvan was ook via boekingswebsites te vinden.

"Met de appartementen zelf was niets mis", vertelt een woordvoerder. "Je zou er prima kunnen wonen, maar er ontbreken essentiële brandveiligheidsvoorzieningen."

Boetes

De eigenaren van de illegale hotels hebben boetes gekregen van 10.000 tot 72.000 euro. In de meeste gevallen konden de bedragen direct worden afgerekend.

De gemeente Amsterdam onderzoekt deze zomer vele tientallen hotels en denkt dat de negen gesloten hotels slechts het topje van de ijsberg zijn. In totaal heeft de gemeente een lijst opgesteld met daarop een paar honderd verdachte adressen. "Daar gaan we de komende maanden onverwachts langs", zegt de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl