NOS NieuwsAangepast

Zijlstra: stop roep om uit te geven

VVD-fractievoorzitter Zijlstra vindt dat het afgelopen moet zijn met oproepen van politici aan burgers om geld uit te geven.

In De Telegraaf zegt hij dat de coalitie niet alleen maar moet roepen, maar dat VVD en PvdA moeten laten zien dat het tekort wordt aangepakt en dat de afspraken uit de akkoorden worden omgezet in beleid. "Mensen hebben dondersgoed door dat het de overheid is die te veel geld uitgeeft. Zolang daar niets aan gebeurt, moet je niet van Nederlanders verwachten dat ze de knip gaan trekken," aldus Zijlstra.

De VVD-fractievoorzitter zegt in De Telegraaf dat hij niet alleen minister Dijsselbloem de maat wil nemen, maar dat het ook gaat om uitlatingen van Rutte en PvdA-leider Samsom. Rutte riep bij de presentatie van het sociaal akkoord mensen op om bijvoorbeeld een huis of een auto te kopen en zo het "Centraal Planbureau te verslaan".

Ouderen

Dijsselbloem voegde daar deze week aan toe dat ouderen die vermogens hebben opgebouwd hun geld zouden kunnen uitgeven of het aan hun kinderen kunnen geven.

Zijlstra vindt dat er bijvoorbeeld wat moet worden gedaan aan de schenkbelasting. Daardoor zou het makkelijker kunnen worden dat ouderen geld aan hun kinderen schenken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl