NOS NieuwsAangepast

Wildwest-achtervolging in Zeeland

De politie heeft in Zeeland drie auto's achtervolgd die betrokken waren bij een ramkraak van de Media Markt in Middelburg. De achtervolging ging vanmorgen vroeg via Koudekerke, Zoutelande en de Westerscheldetunnel uiteindelijk naar België.

Een van de auto's raakte van de weg in Middelburg. Onduidelijk is hoeveel mensen er in die auto zaten. De politie heeft daar niemand kunnen aanhouden. Een tweede auto crashte in Zoutelande, daarbij ontkwam één van de verdachten. De politie is op zoek naar deze man van rond de 1.75 meter.

De derde wagen, een zwarte Audi A6 met Frans kenteken, reed via de Westerscheldetunnel en Axel naar België. Toen deze wagen in Axel door een wegblokkade reed, heeft de politie geschoten.

Geen aanhouding

De politie van Brasschaat heeft de achtervolging in België voortgezet. Rond zes uur vanmorgen werd de vluchtauto in Molenbeek, vlak bij Brussel, teruggevonden. Deze stond geparkeerd tussen andere auto's. De inzittenden vluchtten volgens de Belgische politie een parkje in, waar ze twee pakjes met cocaïne in de bosjes gooiden. Daarna ontbreekt ieder spoor van de twee mannen.

De ramkraak was op Woonboulevard de Mortiere in Middelburg. Op de vluchtroute door Zeeland zijn volgens de politie dozen met apparatuur gevonden. Vermoedelijk zijn die buitgemaakt bij de inbraak en uit de auto's gegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl