NOS NieuwsAangepast

Fantasie Reizen blijkt luchtkasteel

Tientallen mensen die een reis boekten bij het Utrechtse reisbureau Fantasie Reizen blijken te zijn opgelicht. De Fraudehelpdesk, een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, doet namens 80 slachtoffers aangifte tegen het bedrijf. De helpdesk verwacht dat de komende dagen nog meer gedupeerden uit Nederland en België zich melden. De gezamenlijke schade is zeker 80.000 euro.

De slachtoffers boekten reizen naar luxe hotels in Turkije, Egypte en Bulgarije. Ze maakten geld over, en hoorden vervolgens niets meer. Het reisbureau bleek niet bereikbaar per telefoon of e-mail.

Geen aanspraak

Fantasie Reizen stond vanaf december 2012 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en was van 14 maart tot 3 juni aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Mensen die buiten die periode een reis boekten, kunnen geen aanspraak maken op geld van het garantiefonds.

Hetzelfde geldt voor wie de reis boekte via groepskortingssites. Groepskortingssite Groupon compenseert getroffenen en biedt ze de keuze tussen een alternatieve trip of terugbetaling.

Op Facebook zijn gedupeerden een pagina begonnen waar ze informatie delen over de claims. De website van het reisbureau is niet meer in de lucht; de eigenaar is spoorloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl