NOS SportAangepast

Wereldtitel Brouwer/Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn in het Poolse Stare Jablonki als eerste Nederlanders in de historie wereldkampioen beachvolleybal geworden.

Het Nederlandse duo, als dertiende ingeschaald, was in de finale van het WK met 21-18, 21-16 te sterk voor de als tiende geplaatste Brazilianen Ricardo Alex Costa Santos, wereldkampioen in 2003, en Alvaro Morais Fillo.

De 25-jarige Brouwer en de 23-jarige Meeuwsen lieten in de finale opnieuw een prima staaltje 'powerbeachvolleybal' zien. De onervaren Alvaro werd met harde smashes en blocks onder druk gezet. Dit tot wanhoop van de oude rot Ricardo, die bozer en bozer op zijn compagnon werd.

Alles lukt bij Brouwer/Meeuwsen

In het eerste bedrijf lukten het de Brazilianen nog een 14-11 achterstand goed te maken, maar tot setwinst leidde dat niet.

In de tweede set sloegen Brouwer en Meeuwsen door uitstekend serveren snel een gaatje en dat werd keurig in stand gehouden. In de slotfase lukte alles, tot aan 20-14. De Brazilianen lieten nog even zien wat ze in huis hadden, maar op het derde matchpoint was het raak.

Brouwer en Meeuwsen konden hun succes na afloop maar nauwelijks geloven. "We spelen tegen Ricardo, onze held, en dat je dan wint, is geweldig", zei Meeuwsen, die het dolenthousiaste publiek in het Poolse bedankte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl