NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij vliegtuigcrash VS

Bij de vliegtuigcrash op de luchthaven van San Francisco zijn twee passagiers om het leven gekomen. Ook zijn bijna 50 mensen gewond geraakt. Tien van hen zijn in kritieke toestand. Het toestel verongelukte tijdens de landing.

De Boeing 777 van Asiana Airlines maakte een vlucht van Shanghai via Seoul naar San Francisco. Aan boord waren 291 passagiers en 16 medewerkers. De doden hebben de Chinese nationaliteit. Leeftijd en geslacht zijn nog niet bekendgemaakt.

Landing

Het lijkt erop dat het toestel te snel daalde. Het vliegtuig verloor eerst zijn staart, daarna wielen en een deel van de vleugel. Het ligt naast de landingsbaan en is uitgebrand. Waarschijnlijk waren de meeste mensen toen al uit het vliegtuig.

De Amerikaanse onderzoeksraad voor transport (NTSB) is naar San Francisco afgereisd om het onderzoek naar de crash te leiden.

Vliegverkeer

Het vliegverkeer op het internationale vliegveld van San Francisco was helemaal stilgelegd. inmiddels zijn een paar start- en landingsbanen weer open.

Het Witte Huis meldt dat president Obama is ingelicht over de vliegtuigcrash. Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en de nabestaanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl